۱
حكم جديد زنگنه براي هدايت زاده؟

تله انفجاري در خيابان طالقاني

سید مجید هدایت زاده رضوی معروف به مرد خاکستری فروش نفت از جمله مدیرانی است که همواره به صورت چراغ خاموش فعالیت کرده و حواشی بسیاری را نیز رقم زده است.
سید مجید هدایت زاده - میز نفت
سید مجید هدایت زاده - میز نفت
به گزارش ميزنفت به نقل از جهان نیوز، پس از حضور دو ساله مرد خاکستری و پرحاشیه فروش نفت در جلسات بین المللی زنگنه٬ حالا خبر می رسد که قرار است حکم مدیریت وی برای یکی از استراتژیک ترین شرکت های نفتی ایران  و یا مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت صادر شود.

سید مجید هدایت زاده رضوی معروف به مرد خاکستری فروش نفت از جمله مدیرانی است که همواره به صورت چراغ خاموش فعالیت کرده و حواشی بسیاری را نیز  رقم زده است. از حضور و زندگی اش در سوئیس گرفته تا شرکت نفتی شخصی اش که در یکی از پروژه های مهم نفت کشور همه چیز را به هم ریخت. هدایت زاده علاقه فراوانی به فروش نفت دارد و در زمان صدارت محمد آقازاده در وزارت نفت٬ به تجارت نفت مشغول بود که مسائل بیرون آمده از دل فعالیت های وی٬ او را در مجلس به یک رسوایی کشاند.

هدایت زاده یک حاشیه بزرگ در پرونده سیاسی – اقتصادی خود دارد. روزی که قرار بود به عنوان وزیر بازرگانی از مجلس رای اعتماد بگیرد ولی باحاشیه های فراوان خبری از رای اعتماد نشد. 12  مهر ماه 67، هاشمی اینطور در خاطرات خود می نویسد:« شب به جلسه مجمع تشخيص مصلحت رفتم. اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در دستور بود كه ناتمام ماند. بعد از جلسه با آقايان خامنه اي و موسوي اردبيلي، درباره وزير بازرگاني بحث كرديم، اما به جايي نرسيديم. نظر من اين است كه يكي از همان افرادي را كه نخست وزير معرفي كرده است، بپذيريم و حمايتش كنيم و سياست را تعيين نماييم؛ آيت الله خامنه اي قبول ندارند.»
او همچنین می نویسد:« آقای [حبیب الله] عسکراولادی آمد. گزارش کار کمیته امداد را داد و در خصو ص تحویل گرفتن اموال مصادره شده دکتر رفیعی در رفسنجان که مال کمیته است و گویا در اختیار آقایان فلاح و هاشمیان است، استمداد کرد. درباره وزارت بازرگانی و پیاده کردن نظر اخیر امام هم صحبت شد. با وزارت وی هم توافق ندارد.»

 
مرد جوان آن رزها به همراه 5 کاندید دیگر راهی مجلس شد اما مجلس «فقط» به او اعتمادی نکرد و به شکل جنجالی به وزارت نرسید. مخالفان وی از اسنادی می گفتند که بر اساس آن، شرکت های خارجی با وی مکاتبات فراوانی کرده بودند؛ همین کافی بود تا حواشی بیاد ماندنی در اذهان باقی بماند. با چنین فضای سنگینی ترجیح داد ردای سفارت بر تن کند. به وزارت امور خارجه رفت و سفیر ایران در ایتالیا شد. در جریان رای اعتماد مجلس به وی قربانعلی صالح آبادی یکی از اعضای مجلس گفت: «آقای هدایت زاده ضمن اینکه اقدامات و فعالیتیهایی در گذشته داشته است ولی به نظر من آن حدی که مد نظر هست توانائی این کار را ندارد. کمپانیهایی نظیرآ-وی –آی۰آ (A.V.I-A) که در آلمان غربی حدود ۱۰۰ تا پمپ بنزین داشته از طریق تخصصی که ایشان در یک برهه ای که وزارت نفت در یک حالت برزخ بسر میبرده در یک معامله ۵ میلیون بشکه نفت در هر بشکه ۶۰ سنت تخفیف دادند سه میلیون دلار به نفع این کمپانی واریز شده. تمام اسناد ومدارک دقیق این معامله در وزارت نفت موجود است. این دوران برزخی هم که عرض میکنم. زمانی است که جناب آقای غرضی از آنجا تشریف برده بودند، در فاصله ای که جناب آقای آقازاده به جای ایشان می آیند، در همان فاصله ای که تغییر وتحول انجام میشود، علیرغم اینکه هم آقای غرضی مخالف این معامله بوده هم آقای میرزائی که مدیر فروش بوده ولی ایشان با این کمپانی (که بسیار ارتباطی تنگاتنگ داشته اند) این معامله را انجام میدهند و در یک قلم سه میلیون دلار به نفع کمپانی آلمان غربی واریز میشود.»

 
او ادامه می دهد:«برادرانی هستند در وزارت نفت که اینها خودشان صراحتاً نقل کردند که در بسیاری از قراردادها وبه اصطلاح مذاکراتی که انجام میشده علیرغم اینکه برادران وکارشناسان میخواستند که در اطاقهای دربسته که ایشان با مسؤولین کمپانیها میرفتند در آنجا صحبت میکردند چند نفر دیگر هم حضور داشته باشند ایشان این خواست این آقایان را نمی پذیرفتند وهمواره ترجیح میدادند که به اصطلاح این کار را تنها انجام بدهند! آقای هدایت زاده همانطوری که جناب آقای حبیبی فرموند مسافرتهای طولانی به خارج از کشور میکند، در سال گذشته حدود دو ماه کامل در کشورهای اروپایی با زن و بچه شان به سر بردند ودر سال جاری هم حدود یک ماه با زن و بچه شان به آنجا رفته اند. ما مدارک و شواهد و دلایلی در دست داریم که کسانی از کمپانیهای اروپائی حتی ایشان را با عنوان «مجید جان» صدا میکنند!»

هدایت زاده در دولت اصلاحات از سفارت بركنار و مجدداً‌ به وزارت نفت بازگشت.  پس از مديريت امور بين‌الملل به عنوان مديرعامل NTS منصوب و بنا به تصمیم وی NTS منحل و به جاي آن نيكو تشکیل شد که همچنان دارای ناگفته های فراوانی از آن است. او حدود 10 سال در نیکو حضور داشت تا اینکه سرانجام از این سمت برکنار شد.

او با تأسيس شركت پرل انرژی در سوئیس به عنوان يك شركت خصوصی با سهامداری آقایان «الف»، «ر» و ... عملا كار خصوصي خود را آغاز كرد و در پروژه کیش باز هم خود را به نفت نزدیک کرد. شخصیت پیچیده این داستان، شرکت خود را وارد پروژه توسعه میدان گازی کیش کرد اما چنان عمکلرد ضعیفی از خود به جای گذاشت که تا به امروز اثرات آن قابل رویت است. او بازهم از نفت فاصله گرفت اما با ورود مجدد زنگنه به نفت در کمیته 15 نفره فروش نفت «حضوری» زد و در برخی دیدارهای خارجی بیژن نامدار زنگنه در کنار وزیر دیده می شود. با نفتی ها به ورزش می رود، در مسیرهای خارجی در حال تردد است، شیک زندگی می کند و می گوید از من چیزی ننویسید. خود را چهره ای تاثیر گذار در نفت می داند بویژه در فروش نفت.

 
در وزارت نفت کمتر مدیری است که رابطه خوبی با وی داشته باشد٬ حاشیه های فراوان وی در بیزینس نفتی اش اما موجب آن نشده است که زنگنه بازوی بین المللی نفت را به وی نسپارد. مدیریت نیکو در شرایطی قرار است به وی واگذار شود که این شرکت یکی از ارکان فروش نفت ایران و جذب سرمایه های خارجی از طریق فاینانس است . وزیر نفت بی توجه به سکونت هدایت زاده در سوئیس٬ بازنشسته شدن وی و تجارت نفتی اش قصد دارد او را به سمتی بگمارد که گردش مالی بزرگی را دارد. نیکو در 4 سال پایانی دولت دهم گردش مالی اش بیش از 127 میلیارد دلار بوده است که حالا قرار است به دست یکی از مدیران سابق و پرحشایه نفت سپرده شود.

اما خبر دیگر از سمت احتمالی وی مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت است؛ مدیریتی مهم تمامی امور مربوط به صادرات نفت را بر عهده دارد. حالا باید دید و منتظر ماند که زنگنه کدام سمت را برای هدایت زاده سند می زند.




 
دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۰
کد مطلب: 12054
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *