۰
لوک اویل به تهران گارنتی نداد

وضعیت مبهم اروپا در خرید نفت

اویل پرایس با طرح این مساله که در حال حاضر دلالان برای خرید نفت ایران عجله ندارند زیرا یک سری از تحریم های این کشور هنوز به قوت خود باقیست، نوشت شرکت نفتی لوک اویل روسیه بعد از نزولی شدن روند تولید نفت در کشورش بار دیگر به ایران باز گشت.
وضعیت مبهم اروپا در خرید نفت - میز نفت
وضعیت مبهم اروپا در خرید نفت - میز نفت
در پی کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی که بر هزینه ها تأثیر گذار بوده است، شرکت لوک اویل روسیه برخی از طرح های خود را برای انجام اکتشافات جدید نفتی رها کرده است اما مقامات این شرکت روسی با کاهش تولید نفت خام روسیه عملیات خود را در کشورهای دیگر از جمله ایران متمرکز کرده اند. این شرکت اسپاسنر طلایی کنفرانس لندن نیز بود.

بر اساس این گزارش، گفته می شود شرکت لوک اویل قراردادی به ارزش شش میلیون دلار با شرکت ملی نفت ایران به منظور از سر گیری توسعه دو میدان در جنوب غربی ایران بوده و فعالیت در این میدان ها تقریبا آغاز شده است.

کاهش بهای نفت بر لوک اویل -همانند بسیاری از شرکت های نفتی دیگر- تأثیر گذاشته و سبب شده است این شرکت برخی از عملیات خود را از جمله در ساحل عاج متوقف کند، جایی که این شرکت از سال 2006 در حال فعالیت در پنج مکان برای اکتشاف نفتی بوده است. در شرایط کنونی که بهای نفت با کاهش شدیدی مواجه شده است، انجام این گونه عملیات دیگر به صرفه نیست.

لوک اویل -بزرگترین شرکت تولید کننده نفتی در روسیه- حتی در خود روسیه نیز همانند بازیگران بخش محلی با مشکلاتی مواجه شده است که همانا تحلیل رفتن میادین نفتی است. بیشتر میدان های نفتی روسیه قدیمی هستند و اپراتورهای آنها اخیرا در تلاش برای تولید بیشتر قبل از دور خارج شدن این میدان ها، سطح تولید خود را افزایش داده اند. این مشکل با اعمال تحریم های غربی که سبب کاهش شدید سود دهی شد، تشدید شد، روندی که برای انجام اکتشافات جدید حیاتی است.

لوک اویل پیش بینی می کند تولید نفت روسیه امسال برای نخستین بار طی چند سال با کاهش مواجه شود. در حقیقت، این شرکت پیش بینی کرده است اگر کرملین مالیات ها را افزایش دهد تولید نفت روسیه با کاهش 2 تا 3 درصدی یا حتی بیشتر مواجه خواهد شد.

مقامات شرکت لوک اویل در واکنش به این روند تصمیم گرفته اند بار دیگر وارد بازار ایران شوند.
لوک اویل از اوایل دهه 2000 در ایران فعالیت می کرده است و تنها پس از اعمال تحریم علیه تهران بر سر برنامه هسته ای اش، مجبور به ترک ایران شد. مذاکرات برای بازگشت لوک اویل به میدان های نفتی ایران سال گذشته برگزار شد، زمانی که چشم اندازها درباره برداشته شدن تحریم های ایران افزایش یافته بود. این شرکت دفتر خود را در ایران آوریل گذشته بازگشایی کرد. این موضوع از نقطه نظر هم پیمانی ژئوپلتیکی نیز اهمیت دارد. ایران و روسیه هر دو تحریم های بین المللی را تجربه کرده اند و در درگیری ها در سوریه با یکدیگر هم پیمان هستند.

 در حالی که بر اساس گزارش های رسانه های خبری، ایران در حال برگزاری مذاکره با مقامات شرکت نفتی انی ایتالیا، توتال و شل فرانسه است، پیشینه حضور شرکت لوک اویل روسیه در ایران به نفع این شرکت تمام خواهد شد. این شرکت تقریبا در حال فعالیت بر دو میدان بود و در حال حاضر می تواند فعالیت روی یکی از آنها به نام چنگوله در اناران را از سر بگیرد که پیشتر شرکت استات اویل نروژ بر روی آن کار می کرد.

لوک اویل و استات اویل در سال 2003 توسعه میدان نفتی اناران را آغاز کردند اما اعمال تحریم های اقتصادی سبب شد آنها در سال 2011 از این میدان دست بکشند  اما تخمین زده می شود این میادین، که در نزدیکی مرز عراق قرار دارند، حاوی دو میلیارد بشکه نفت خام باشند . لوک اویل اعلام کرد زمانی که مجبور شد این طرح را رها کند با زیان 63 میلیون دلاری مواجه شد.

واگیت الکپروف مدیر اجرایی لوک اویل در ماه ژانویه اعلام کرد اگر بهای نفت برنت به 24 دلار یا پایین تر در هر بشکه برسد، «بسیاری از طرح های در دست اجرای این شرکت» به حالت تعلیق در خواهد آمد.

در حال حاضر، ایرانی که به تازگی از تحریم ها رهایی یافته است، بازاری جذاب در زمینه نفتی محسوب می شود. بر اساس گزارش سازمان کشورهای صادر کننده نفت -اوپک- ایران ذخایر تثبیت شده ای معادل 157 میلیارد بشکه ای دارد اما تنها یک میلیون و 100 هزار بشکه آن را صادر می کند.

اما از نقطه نظر حقوقی، شرایط همچنان مبهم است و حتی اگر این گونه نباشد، دلالان بر این باورند که شرایط به همین منوال پیش خواهد رفت. طی هفته های آتی تصویری واضح تر نمایان خواهد شد اما در حال حاضر دلالان برای خرید نفت ایران عجله ندارند زیرا در حال حاضر یک سری از تحریم ها به قوت خود باقیست.

حتی لوک اویل هفته گذشته اذعان کرد که مطمئن نیست پالایشگاه های ایتالیایی و هلندی بتوانند نفت ایران را خریداری کنند.

اما شرایط به گونه ای پیش می رود که احتمالا بر سر بهای نفت جدال در خواهد گرفت. ایرانی که امیدوار است صادرات نفت خام خود را در ماه فوریه به اتحادیه اروپا از سر بگیرد، روسیه و عربستان سعودی همچنان به فروش نفت خود به اروپا ادامه می دهند به این امید که بتوانند سهمیه خود را در بازار حفظ کنند.

 
سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۲
کد مطلب: 11836
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *