به گزارش
ميزنفت ، فایننشال تایمز در گزارشی به قلم مهول سریواستاوا با عنوان «روسیه و ترکیه در رویاروی جدیدی به سر می برند»، نوشت: دولت روسیه اعلام کرد ناوشکن اسمتلیوی Smetllivy که به موشک هدایت شونده مجهز است و به ناوگان روسیه در دریای مدیترانه تعلق دارد از طریق امواج رادیویی به کشتی ماهیگیری ترکیه هشدار داد و سپس یک تیر هشدار در حدود ششصد متری این کشتی شلیک کرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد این کشتی ترکیه ای به صورت خطرناکی به این کشتی روسی نزدیک شده بود و به هشدارهای کشتی روسی و تماس های رادیویی پاسخی نداد و تنها پس از شلیک تیر هشدار مسیر خود را تغییر داد.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرد آناتولی آنتونوف معاون وزیر دفاع روسیه وابسته نظامی ترکیه را «برای ارائه توضیحاتی در ارتباط با پیامدهای خطرناک اقدامات آنکارا علیه یک کشتی نظامی روسی که در حال انجام عملیات علیه تروریسم بین المللی در سوریه است، فرا خواند.
در حالی که مسکو می گوید عملیات نظامی اش در سوریه شورشیان داعش و دیگر گروه های جهادی را هدف قرار می دهد، بسیاری از کشورهای غربی اقدام روسیه را تلاش برای تقویت بشار اسد رئیس جمهور سوریه می دانند.
مقامات ترکیه به درخواست ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ ندادند و مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگو با شبکه تلویزیونی تی آر تی اعلام کرد ترکیه در حال بررسی این حادثه است که در پی وخامت سریع روابط بین مسکو و آنکارا رخ داده است.
دو کشور پیشتر در زمینه های گسترده ای به ویژه انرژی با یکدیگر همکاری می کردند و روسیه تأمین کننده اصلی گاز طبیعی ترکیه محسوب می شد و در حال برنامه ریزی برای ساخت نخستین رئاکتور هسته ای خود و همچنین یک خط لوله جدید برای انتقال گاز از طریق خاک ترکیه به یونان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بود.
اما اخیرا تنش ها بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان همتای ترکیه ای اش افزایش یافت. پوتین و اردوغان در حال ارائه حمایت قابل توجه از بازیگران مخالف حاضر در جنگ داخلی در سوریه هستند.
یک جنگنده اف شانزده ترکیه ماه گذشته یک فروند جنگنده سوخوی روسی را پس از نقض جزیی حریم هوای ترکیه و بمباران گروهی از شورشیان ترکمن در شمال سوریه که ترکیه از آنها حمایت می کند، سرنگون کرد.
از آن زمان به بعد، روسیه تحریم های محدودی علیه ترکیه اعمال کرد و صنعت گردشگری این کشور، صادرات محصولات کشاورزی را هدف قرار داد و تهدید کرد اقدامات بیشتری انجام خواهد داد. مسکو همچنین خانواده اردوغان را به دست داشتن در تجارت نفتی با شورشیان داعش متهم کرد. ترکیه قاطعانه این اتهامات را رد کرد و هفته گذشته روسیه را به «پاکسازی قومی» در منطقه ای در شمال غربی سوریه -جایی که جنگنده روسی در آنجا سرنگون شد- متهم کرد.
حضور دو ائتلاف جداگانه در میدان نبرد در سوریه- یکی ائتلاف به رهبری آمریکا که شامل ترکیه نیز می شود و دیگری ایران و روسیه- سبب بروز نگرانی هایی درباره وقوع حوادث این چنینی یا رویارویی های غیر عمدی شده است.
جنگنده های ترکیه پروازهای خود را به عنوان بخشی از ائتلاف به رهبری آمریکا بر فراز آسمان سوریه متوقف کرده اند، اقدامی که ممکن است به سبب تصمیم روسیه در انتقال سامانه های موشکی زمین به هوا به سوریه در پی سرنگونی جنگنده اش انجام شده باشد.
منبع: صدا و سیما