به گزارش
ميزنفت ، امیرحسین زمانینیا تاکید کرد: هیچ یک از میادین نفت و گاز را برای توسعه به هیچ شرکت خارجی خاصی از جمله BP وعده نکرده و قول ندادهایم.
وی با بیان این اینکه معیار ما برای انتخاب شرکت خارجی معیارهای اقتصادی و فنی است، ادامه داد: هر شرکتی که قابلیت داشته باشد کار را انجام دهد و برنامهای که به ما پیشنهاد میدهد، منجر به توانمندسازی بخش خصوصی ما شود و از نظر ملاحظات اقتصادی از دیگران بهتر باشد آن را انتخاب خواهیم کرد و با هیچ کشوری هم کاری نداریم.
معاون بینالملل وزیر نفت با تاکید بر اینکه در موقعیتی قرار گرفتهایم که حق انتخاب داریم، افزود: ما ترجیح میدهیم میادینی که با همسایگان مشترک هستیم را برای توسعه به شرکتهای خارجی بسپاریم.
وی اضافه کرد: اولویت ما سپردن میادین مشترک به شرکتهای خارجی است که شرکای خوب ایرانی داشته باشند و برنامهای که پیشنهاد میدهند منجر به توانمندسازی و انتقال تکنولوژی و مدیریت به شرکای ایرانی شود.
زمانینیا در پاسخ به پرسشی درباره انواع الگوهای قراردادی که به شرکتهای خارجی پیشنهاد خواهد شد، گفت: همه قراردادهایی که به خارجیها پیشنهاد میدهیم در قالب الگوی IPC -قراردادهای جدید نفتی-خواهد بود.
به گزارش فارس، پیش از این منابعی از مذاکره بعضی شرکتهای خارجی برای به دست آوردن امتیاز توسعه بعضی میادین نفت و گاز ایران خبر داده و تاکید کرده بودند که وزارت نفت قول توسعه بعضی میادین را به بعضی شرکتهای خارجی خاص از جمله BP داده است.
این گزارش حاکی است، کنفرانس معرفی الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران موسوم به IPC در 8 و 9 آذرماه در تهران برگزار خواهد شد و بنا به گفته مسئولان وزارت نفت شرکتهای خارجی پس از آشنایی با این الگوی جدید قراردادی، میتوانند با شرکت در مناقصات قراردادهای طولانیمدتی را در توسعه میادین نفت و گاز ایران به دست آورند و به مدت دو دهه پس از توسعه میدان از نفت و گاز تولیدی آن بهره ببرند.
بعضی کارشناسان معتقدند با توجه به ایراداتی که مدیران و کارشناسان نفتی به الگوی قراردادی IPC وارد می دانند، به جز اصلاح این لگو بهتر است از این الگوی جذاب و شیرین تنها در میادین مشترک و میادینی که توسعه آنها با پیچیدگیهای فنی بسیار بالایی همراه است به کار گرفته شود
منبع: فارس