۰

نظر تبیانیان درباره قراردادهای نوین نفتی

برنامه پیک بامدادی یکی از موضوعات امروز خود را به بررسی مدل جدید قراردادهای نفتی در دولت یازدهم موسوم به آی پی سی اختصاص داد.
نظر تبیانیان درباره قراردادهای نوین نفتی
به گزارش ميزنفت ، در این برنامه با اشاره به نظرات برخی از کارشناسان نفت و انرژی آمده است: کلید واژه مشترک موافقان و مخالفان این قراردادها تامین منافع ملی است و باید دید این مدل از قراردادها به چه میزان می تواند منافع ملی را تامین کند.

در این گزارش به صحبت های رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی اشاره شده است.

مهدی حسینی می گوید: مدلی که هم اکنون از قراردادها درست شده است قطعا نمی توان گفت عالی است، اما امیدواریم آن را در ماه های آینده به همه جهان معرفی کنیم.

وی می افزاید: از مزیت های این قراردادها این است که حتما شریک ایرانی داشته باشند و با توجه به اینکه بالاترین ریسک را در بخش اکتشاف داریم شرکتی که میدان به آن واگذار می شود کار اکتشاف را انجام می دهد و اگر اکتشافی صورت نگرفت، پولی پرداخت نمی شود.

وی می گوید: در این نوع قرارداد هیچ میدان نفتی به کسی واگذار نمی شود و در قبال هزینه هایی که شرکت انجام می دهد از محل درآمد میدان بازپرداخت می شود.

امیرحسین تبیانیان کارشناس نفت و انرژی در ارتباط با این برنامه درباره این قراردادها می گوید: مدت این قراردادها حدود 25 سال است و حداقل سه دولت را درگیر می کند و باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.

وی می افزاید: موضوع دیگر در این قراردادها مالکیت نفت تولیدی است و براساس قانون، مالکیت نفت به هیچ وجه قابلیت انتقال به غیر را ندارد و یکی دیگر از مباحث نیز موضوع شراکت پیمانکاران داخلی در این قراردادهاست.

تبیانیان می گوید: پذیرفته نیست که ما حقی را به عنوان حاکمیت برای شرکت های نفتی ایرانی درنظر نگیریم.

همچنین یکی از کارشناسان نفتی که خواست نامش فاش نشود، در این برنامه می گوید: ممکن است شرکت بهره برداری خارجی منفعتش در این باشد که به صورت صیانتی برداشت نکند و پرداخت بیشتر به ازای ریسک بیشتر خواهد بود و متاسفانه هیچ قاعده ای در کشور برای تعیین ریسک میدان ها وجود ندارد، در این قراردادها رابطه ریسک و پرداخت به صورت رابطه خطی تعریف شده است و باتوجه به ظرفیت های نفت و گاز در کشور، بیشتر طرح ها با موفقیت روبه رو هستند و لازم است منافع ملی و تصمیم سازی در بخش اکتشاف را به یکدیگر گره نزنیم.

همتی یکی از کارشناسان نفت درباره این قراردادها می گوید: به نظرم بیشتر اشکالات به این قراردادها غیرکارشناسی و بی ربط است و با این مدل جدید می توانیم میدان هایی را که هنوز کشف نشده اند به مناقصه بگذاریم و قرارداد منعقد کنیم.

وی می افزاید: این مدل می تواند برای میدان های کشف شده و همچنین میدان هایی که درحال تولید است، استفاده شود، در این مدل انتقال نفت در جا و مخازن به طرف خارجی مطرح نیست و نکته مثبت آن این است که دوره قراردادهای فعلی 15 تا 20 ساله شده است و همچنین بهره برداری به شرکت های جدید واگذار می شود و انحصار دولتی ها شکسته می شود.


منبع: صدا و سیما
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۰
کد مطلب: 10017
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *