وحید حاجی پور/ مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس روز گذشته در نشستی خبری عنوان کرد خروجی دولت قبل در پارس جنوبی چیزی جز یک آشوب صنعتی نیست و با چنگ زدن بر این ریسمان٬ با لوث کردن سند ملی مهمی، برجام را نسخه نجات دهنده صنعت نفت دانست و برابری تولید ایران و قطر از پارس جنوبی را محصول انحصاری تدبیر دولت یازدهم دانست.
محمد مشکین فام به مانند سایر مدیران نفت که طی دو روز اخیر و در جریان برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت تهران به گذشته پرداخت و با به پیش کشیدن مدیریت صنعت نفت در دولت گذشته عملکرد دولت یازدهم در صنعت نفت را به آسمانها برد.
شنیدن این سخنان از هر مدیر دیگری نقل میشد شاید مطلب قابل تاملی می بود ولی با توجه به فاصله قانونمند مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با سمت فعلی خود٬ شنیدن این سخنان از «او» کمی عجیب بود چرا که مشکین فام از نظر سلسله مراتب سازمانی و مدیریتی در پوزیشن این جایگاه سمت نیست و به یکباره مانند بسیاری دیگر از مدیران امروز نفت به سمتهای بالا دست یافته است.
این چند خط برای همشهری وزیر نفت نوشته شده است؛ آقای مشکین فام٬ اینکه در دوران گذشته «آشوب صنعتی» وجود داشته یا خیر چندان محل بحث نیست ولی به مدد همان پروژهها بود که شما در مراسم افتتاحیه 5 فاز پارس جنوبی حضور داشتید ولی علاقه دارید این موفقیت را به نام خود تمام کنید. اگر دوران گذشته را آشوب صنعتی میدانید و مثلا فاز 12 را اشاره میکنید حتما به این بحث هم اشاره کنید که رسول فلاح نژاد مجری فاز 12 با حکم شما، سمتی بزرگتر دریافت کرده و چند سمت دیگر را هم در اختیار دارد به یمن احکام مدیریتی شما.
در زمان تحریمها و کمبود منابع مالی٬ پارس جنوبی در اولویت قرار گرفت و با هر مکافات و سختی که بود٬ پروژههای عظیمی به دولت یازدهم رسید که با زحمات این دولت٬ پروژهها به سرانجام رسید و افتخارش برای کسی ماند که کار را تمام کرد ولی آیا جفا نیست که در یک بازی سیاسی٬ انصاف و وجدان را فراموش کرده و چنان بر کوس خودشیفتگی ضرب زنیم که گویی یک نفت و گاز پارس بود و یک دولت یازدهم؟!
قطعا همه دولتها زحمت کشیده و نقش خود را در پارس جنوبی ایفا کردند ولی اگر دولت گذشته مانند دولت فعلی فکر میکرد آیا اساسا پروژهای به مرحله اجرا میرسید؟ بطور قطع پاسخ شما هم خیر است ولی سهم شما در دوران این آشوب صنعتی چیست؟ شاید گفته شود مشکین فام در ان دوره جزو مدیران ارشد نبود که اگر بخواهیم این موضوع را قبول کنیم باید افسوس خورد که چگونه یک مدیر نفتی با سابقه کاری نه چندان قابل قبول به یکباره مدیرعامل شرکتی میشود که گردش مالیاش بالای 10 میلیارد دلار در سال است.
از قضا یکی از همین آشوبهای صنعتی مربوط به فاز 12 است که مجری آن با احکام سریالی آقای مدیرعامل یک شبه صاحب چند سمت شد. مشکین فام برای نشان دادن ضعف در مدیریت دولت قبل به میزان برکناریها و انتصابات اشاره کرده است ولی دوست ندارد به این واقعیت اشاره داشته باشد که در همین مدیریت کوتاه خود٬ قطار برکناری و انتصاب را به راه انداخت و زلزله مدیریتی پارس جنوبی را به راه انداخت.
قطعا ایشان بهتر از هر فرد دیگری میدانند در پارس جنوبی چه کردند ولی علاقه دارند در پازلی «منقش» شود که اگر از صحنه روزگار پاک شود٬ چارهای جز گوشه نشینی نمیماند. نفت یک حوزه تخصصی است و این تخصص بحدی مقدس است که افراد شرافتمند حاضر نیستند ان را زیر پا بگذارند پس استعفا میدهند و میروند. شاید این اظهارات حرف دل وی نبوده است که اگر اینگونه است باید متاسف شد و اگر حاصل تفکرات ایشان بوده٬ دو صد چندان باید افسوس خورد که چنین بی محابا نکاتی بیان میشود که مصداق کامل بی انصافی است.
برای آنان که میدانند در نفت چه خبر است هضم این موضوعات به یک لبخند ساده بسنده میکند ولی حیف است این چند سطر را برای مدیران سیاست زده نفت ننویسیم. ٬ ما هم می گوییم پارس جنوبی حاصل دم مسیحیایی دولت یازدهم است؛ آنچه که تا پیش از دولت یازدهم بود٬ تلی از خاک و خاکستر بود که با ظهور دولت یازدهم٬ تبدیل به گلستان شد. دولت قبل خرابکار و دولت یازدهم اعجاز گر.
این چند سظر پایانی، بماند برای رضایت آقای مشکین فام...مدیری که از فرط جوانی بر خود گفته های خود مسلط نیست.
دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۵
جای بسی تاسف برای مجموعه عظیم نفت وگاز گشور که قحط الرجال شده است